ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Οι βιταμίνες είναι επίσης δραστικές ουσίες οι οποίες δεν λειτουργούν σαν θρεπτικές ουσίες. Χρησιμεύουν ως επί,το πλείστον οαν μεσάζοντες πολλών για τη ζωη των ψαριών ουσιωδών λειτουργιών, δηλ. του μεταβολισμού. Γι'αυτό το λόγο το σώμα απαιτεί συγκριτικά με τα άλλα συστατικά μέρη της τροφής, ελάχιστη ποσότητα βιταμινών. Όμως η έλλειψη βιταμινών μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό σοβαρές και συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες.
Οι βιταμίνες Α και Ε είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Η βιταμίνη Α αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού ενάντια στις αρρώστιες, προωθεί την ανάπτυξη και την υγεία, καθώς επίσης και την όραση. Η βιταμίνη Ε προωθεί ιδιαίτερα τη γονιμότητα (γι' αυτό και παλαιότερα λεγόταν ή βιταμίνη της γονιμότητας) και προστατεύει απ'ο φθορές την βιταμίνη Α και τα γνωστά μας ακόρεστα λιπαρά οξέα του οργανισμού.
Η βιταμίνη C προωθεί. όπως και η βιταμίνη Α, την αντίσταση του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις όλων των τύπων και αυξάνει προ πάντων την ικανότητα άμυνας του οργανισμού ενάντια σε κάθε είδους καταστασείς που τον βαρύνουν (άγχος).

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr