ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΡΟΦΗΣ


Η μορφή, το μέγεθος και η θέση τον στόματος στο σώμα του ψαριού είναι ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, από το οποίο εξακριβώνουμε ιδιαίτερα από που παίρνει, την τροφή του και τι μορφή προτιμά το συγκεκριμένο ψάρι. Και εδώ ξεχωρίζουμε κυρίως 3 ομάδες με την ανάλογη ειδική ορολογία:

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει ψάρια των οποίων το στόμα είναι λοξά προς τα πάνω. Η γραμμή της ράχης των ψαριών είναι ίσια και τα ψάρια αυτά, σαν ψάρια επιφανείας, έχουν προσαρμοστεί στην τροφή που βρίσκεται στην επιφάνεια του
νερού.
Στα ψάρια με στόμα στην άκρη του σώματος, αυτό είναι στραμμένο σε οριζόντια εμπρόσθια θέση. Το σώμα τους διακρίνεται από ως επί το πλείστον συμμετρικές καμπές προς τα πάνω και προς τα κάτω. Τα ψάρια αυτά ζουν στα μεσαία στρώματα νερού όπου και βρίσκουν την τροφή τους.
Ψάρια με στόμα στραμμένο προς τα κάτω έχουν ένα στόμα καλλυμένο με μουστάκια και στραμμένο προς τα κάτω. Το σώμα διακρίνεται από καμπές προς τα πάνω και σχετικά ίσια γραμμή στομαχιού. Τα ψάρια αυτά αναζητούν την τροφή τους στον πάτο χρησιμοποιώντας τα μουστάκια τους σαν ανιχνευτές.
Μεταξύ των ομάδων 1 και 2 υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες μορφές. Ακόμα, συμβαίνει καμμιά φορά, τα ψάρια που συνήθως αναζητούν την τροφή τους στα μεσαία στρώμματα νερού να αναζητήσουν τροφή στην επιφάνεια του νερού
και τα ψάρια που συνήθως βρίσκονται στην επιφάνεια του νερού να κολυμπήσουν χαμηλότερα. Όμως, τα ψάρια που αναζητούν την τροφή τους στον πάτο του νερού, δύσκολα απομακρύνονται από το βασίλειο τους για να την τροφή τους σε ελεύθερα νερά.
Τα ψάρια που κινούνται στην επιφάνεια του νερού χρειάζονται τροφή που επιπλέει στην επιφάνεια του.Ένα μέρος των νιφάδων κατακαθίζει αργά-αργά στον πάτο και είναι εύκολα προσβατή συνχρονως και στα ψάρια που αναζητούν την τροφή τους στα μεσαία στρώματα νερού. Τα ψάρια που αναζητούν την τροφή τους στην επιφάνεια νερού διατρέφονται στη φύση και από πολλά έντομα τα οποία πέφτουν στην επιφάνεια νερού.
Για τα ψάρια που επιπλέουν στα μεσαία στρώματα του νερού και για αυτά που κολυμπούν στον πάτο αναπτύχθηκε η τροφή σε μορφή δισκίου. Μπορείτε ν' αφήσετε τα δισκία να κατακαθίσουν στον πάτο και είναι έτσι προσβατά στα ψάρια του πάτου που προτιμούν σαρκώδη τροφή. Ή στερεώνετε τα δισκία σε οποιαδήποτε θέση στο εσωτερικό μέρος του τζαμιού του ενυδρείου, παρέχοντας έτσι στα ψάρια των μεσαίων στρωμάτων νερού την ιδανική τροφή. Τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε πολύ καλά τα ψάρια που αχόρταγα σπρώχνονται προς τη μεριά του δισκίου.
Εκτός αυτού υπάρχουν και διαφορές στο μέγεθος του στόματος των ψαριών. Γι' αυτό το λόγο παράγονται τροφές σε μορφή νιφάδων σε διαφορετικά μεγέθη: μεγάλες, μέτριες και μικρές νιφάδες - για κάθε μέγεθος στόματος η κατάλληλη τροφή.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr