ΛΙΠΙΔΙΑ Ή ΛΙΠΗ


Τα λίπη αξίζουν την ιδιαίρερη προσοχή μας σε ό, τι αφορά τη διατροφή των ψαριών του ενυδρείου. Το λίπος χρησιμεύει στα ψάρια κυρίως διότι είναι προσβατή και καλής ποιότητας πηγή ενεργείας και χρησιμεύει για την κίνηση και λειτουργίες του μεταβολισμού, οι οποίες απαιτούν μεγάλη ποσότητα ενεργείας. Τα ψάρια όμως δεν μπορούν να χωνέψουν δηλ. να αξιοποιήσουν μεγάλη ποσότητα λίπους.

Τα λίπη θερμόαιμων όντων (βόδι, χοίρος κ.λ.π.) παραμένουν στις θερμοκρασίες αυτές σε στερεά μορφή και αν χρησίμοποιώνταν για τροφές ψαριών θα έμεναν σχεδόν αχώνευτα και θα αποχωρούσαν από το σώμα σε αχωνευτη κατάσταση, πράγμα που μπορεί επιφέρει σοβαρές φλεγμονές στα έντερο. Τα λίπη υδάτινων οργανισμών είναι ιδανικά για τη διατροφή των ψαριων. Αυτά περιέχουν τα απαραίτητα για την ανάπτυξη, υγεία και χρώμα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Αλλά και αρκετά φυτικά λίπη περιέχουν αυτά τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, σε πολύ μικρότερη ποσότητα.
Με την επεξεργασία ψαρόλαδου, γαρίδων και άλλων υδάτινων οργανισμών καθώς επίσης και σόγιας, τα λίπη των τροφών ψαριών ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτές.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr