ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ

Οι φορές ταίσματος πρέπει να διαμοιραστούν ομοιόμορφα κατά την δειάρκεια της ημέρας. Προσπαθείστε να διαλέξετε τισ ώρες του ταίσματος σε ώρες που βρίσκεστε σπίτι, για να μπορείτε να παρακολουθείτε τα ψάρια κατά την διάρκεια του γεύμετός τους.
Ο βασικός κανόνας είναι σε κάθε ταισμα να δίνουμε τόση τροφή όση μπορεί το ψάρι να φάει ολοσχερώς σε περίπου 2-3 λεπτά. Επειδή τα ψάρια ενστικτωδώς συνεχώς ψάχνουν για τροφή, εύκολα παρασύρεται κανείς στην υπερτροφεία. Μην ταίζετε τα ψάρια σας παραπάνω από το κανονικό. Το υπερβολικό τάισμα γεμίζει μόνο το ενυδρείο σας γρήγορα με απορρίμματα.
Μην χρησιμοποιείτε δαχτυλίδι ταίσματος. Σκορπίστε την τροφή στην επιφάνεια του νερού, σε μέρος που μπορεί να διασκορπιστεί σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου. Μ' αυτό τον τρόπο και τα μικρά ψάρια μπορούν να φάνε ανενόχλητα την τροφή τους. Αν δεν έχετε ακόμη πείρα σχετικά με την ποσότητα της τροφής που δίνετε στα ψάρια σας, χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι μετρήσεως ή κάτι παρόμοιο. Έτσι είστε σίγουροι, ότι δεν δίνετε παραπάνω τροφή από ότι πρέπει. Λόγω των τεχνικών προδιαγραφών του φίλτρου θα ήταν καλυτέρα να σβυνετε το φίλτρο κατά την διάρκεια του ταισματος για να μην του προξενήσουν βλαβη τα επϊπλέοντα κομματάκια τροφής. Επειδή όμως η ζημιά που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που ξεχάσετε να το ξαναθέσετε σε λειτουργία είναι πολύ μεγαλύτερη, είναι καλύτερα να αφήσετε σε λειτουργία το φίλτρο. Στο σβυσμένο φίλτρο, διαλύονται εντός μικρού χρονικού διαστήματος μικρόβια και δημιουργούνται δηλητήρια, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν όλα σας τα ψάρια, αν ξανατεθεί σε λειτουργία το φίλτρο ακαθάριστο. Εκτός αυτού χάνονται τα χρήσιμα μικρόβια του φίλτρου.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr