ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ


Οι πρωτεΐνες είναι οι σπουδαιότερες ουσίες δομής των ζωικών οργανισμών. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ανάπτυξη. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων, τα οποία είναι περασμένα στη σειρά όπως ένα κολιέ και η θέση τους καθορίζει την λειτουργία της εκάστοτε πρωτεΐνης στον οργανισμό. Από τον μεγάλο αριθμό των μέχρι σήμερα γνωστών αμινοξέων, 12 μετρούν, συμφωνά με το σημερινό επίπεδο γνώσεων, στα πιο αναγκαία (ή ουσιώδη) για τα ψάρια. Αυτό σημαίνει, ότι αυτά τα 12 αμινοξέα πρέπει να περιλαμβάνονται σε επαρκή ποσότητα στο ποσοστό των πρωτεϊνών που περιλαμβάνει η τροφή και σε μια καθορισμένη σχέοη του ενός προςτο άλλο. Όλα τα άλλα αμινοξέα, τα οποία χρειάζονται τα ψάρια για την παραγωγή αμινοξέων στο σώματους, μπορούν να παραχθούν από τα 12 αυτά ουσιώδη αμινοξέα.

Πηγές πρωτεΐνης, οι οποίες πληρούν ιδανικά τις απαιτήσεις αυτές είναι προ πάντων οι οργανισμοί που ζουν οτο νερό και πρώτα από όλα το ίδιο το ψάρι και, οι φυτικές πρωτεΐνες όπως π.χ η σόγια.Γι' αυτό το λόγο, οι ψαροτροφές περιέχουν ένα συνδιασμό διαφόρων φορέων πρωτεΐνης υψηλής ποιότητος στην κατάλληλη αναλογία όπως ψαρί, γαριδες, σόγια και άλλα.
Επειδή τα ψάρια, σε αντίθεση με τα θερμόαιμα όντα (πουλιά, θηλαστικά, άνθρωπο) χρειάζονται πρωτείνες όχι μόνο για να αναπτυχθούν, αλλά τις χρησιμοποιούν εν μέρει (μαζί με τα λίπη και τα άμυλα) σαν πήγες από τις οποίες αντλούν ενέργεια για την κίνηση, πρέπει η καλής ποιότητας ψαροτροφή να περιέχει παραπάνω πρωτείνη από τις τροφές που προορίζονται για θερμόαιμα σπιτικά ζώα.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr