ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

Ο καλλίτερος τρόπος για να διατηρείτε υγιή τα ψάρια σας είναι να ελέγχεται την ποιότητα του νερού στο ενυδρείο. Το τάισμα να γίνεται με μέτρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι σταθερή, να υπάρχει αρκετός αερισμός και να γίνονται πάντα οι μερικές αλλαγές του νερού.

Παρ' όλα αυτά μερικές φορές από άλλους ανεξάρτητους παράγοντες τα ψάρια αρρωσταίνουν.
Όταν τα ψάρια είναι άρρωστα το δείχνουν με την συμπεριφορά τους -κρατούν κλειστά τα πτερύγια τους, τινάζουν το σώμα τους, ξύνονται συνεχώς πάνω σε διάφορο αντικείμενα, μένουν κρυμμένα σε γωνιές ή αναπνέουν βαριά κοντά στην επιφάνεια του νερού. Ευτυχώς οι περισσότερες ασθένειες θεραπεύονται εάν τις προλάβετε στην αρχή.
Οι δυο πλέον κοινές και συχνές ασθένειες στα ψαριά του γλυκού νερού είναι το Ick και το Fungus.
To Ick, του οποίου το επιστημονικό όνομα είναι Ickthyophthirius multifilis, είναι ένα παρασιτικό πρωτόζωο.
Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί είναι μικρά άσπρα στίγματα σαν ζάχαρη, στα φτερά και στο σώμα των ψαριών. Τα πρώτα δείγματα της αρρώστιας είναι ότι τα ψάρια ξύνονται προτού εμφανισθούν τα άσπρα στίγματα. Τα στίγματα είναι στην πραγματικότητα κύστες που περιέχουν τα παράσιτα τα οποία όταν ωριμάσουν σπάνε την κύστη και πέφτουν στον βυθό όπου και πολλαπλασιάζονται. Μετά από αυτό τα νεαρα παράσιτα κολυμπούν στο νερό και ψάχνουν για άλλο ψάρι.

Μια άλλη συνηθισμένη ασθένεια είναι η Saprolenia (ένα είδος Fungus). Επιτίθεται σε πληγωμένα ψάρια και εμφανίζεται σαν άσπρο βαμβάκι πάνω στις ανοικτές πληγές.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        http://www.Enydreio.com
Advertised by Ati Advertising on se.gr