Γενικές οδηγίες ταΐσματος

Οι συνθήκες διατροφής των ψαριών του ενυδρείου εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, από τους κυριότερους των οποίων είναι η θερμοκρασία και η ποσότητα του διαλελυμένου οξυγόνου. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία τόσο περισσότερη τροφή χρειάζονται τα ψάρια.

Τα τροπικά ψάρια τρέφονται πολύ καλά στους 27°C ενώ σχεδόν σταματούν να τρώνε κάτω από τους 19°C. Πρέπει να ταΐζονται 3-5 φορές την ημέρα, ποτέ όμως περισσότερη τροφή από ότι μπορούν να καταναλώσουν στα 5 πρώτα λεπτά.

Εάν ρίχνετε στο νερό παραπάνω τροφή, από αυτήν που μπορούν να καταναλώσουν τα ψάρια, η τροφή αυτή βυθίζεται στα χαλίκια του ενυδρείου όπου και σαπίζει με συνέπεια να μολύνεται το νερό. Είναι καλλίτερα να ταΐζεται συχνά και από λίγο, παρά μία φορά την ημέρα και πολύ. Πρέπει πάντα να μαζεύετε από τον βυθό όλα τα υπολείμματα τροφής που δεν πρόκειται να καταναλωθούν.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι τροφών, για ψάρια όπως flakes (φυλλαράκια), pellets (μακαρονάκι), freeze-dried (σκουλήκι, krill, plankton, tubifex), και τροφή σε κόκκους βυθιζόμενους και μη, κατασκευασμένες έτσι ώστε να ταιριάζουν στις συνήθειες της διατροφής του κάθε ψαριού.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr