ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

Εάν χρησιμοποιείτε φίλτρο βυθού, πρέπει να το τοποθετήσετε στον πυθμένα και από πάνω το χαλίκι, πριν γεμίσετε με νερό το ενυδρείο.
Υπάρχουν πολλοί τύποι χαλικιών όπως ο χαλαζίας, η λάβα και οε πολλά όμορφα χρώματα. Οποιοδήποτε τύπο και να διαλέξετε πρέπει να το πλύνετε καλά αρκετές φορές σε σκέτο νερό πριν το τοποθετήσετε στο ενυδρείο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή απορρυπαντικά. Το πάχος της στρώσης του χολικού στον πυθμένα πρέπει να είναι 4-6 cm περίπου. Αφού το τοποθετήσετε γεμίστε μέχρι τη μέση το ενυδρείο.

Τώρα είναι η ώρα να φυτέψετε στο ενυδρείο τα φυτά και να βάλετε τις διακοσμήσεις, πέτρες, κομμάτια από υδρόβιους κορμούς ή οτιδήποτε άλλο.
Κατόπιν κάντε την εγκατάσταση του εσωτερικού ή εξωτερικού φίλτρου και του θερμοστάτη, θυμηθείτε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες των κατασκευαστών για το κάθε όργανο. Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει, συμπληρώστε το νερό στο ενυδρείο μέχρι επάνω.

  Το "στρώσιμο" του νερού
Όλες οι δημοτικές αρχές στις μεγάλες πόλεις, προσθέτουν χλώριο και χλωραμίνη ατά νερά του δικτύου για να σκοτώσουν τα βακτηρίδια και τους μικροοργανισμούς στο πόσιμο νερό. Οι χημικές αυτές ουσίες είναι θανατηφόρες για τα ψάρια και πρέπει να εξουδετερωθούν προτού βάλετε ψάρια στο ενυδρείο, και επίσης πρέπει να εξουδετερώνονται σε κάθε αλλαγή νερού.
Για τον καθαρισμό του νερού από το χλώριο και τη χλωραμίνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά εξουδετερωτικά χλωρίου που κυκλοφορούν στην αγορά.

 

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Enydreio.com        http://www.Enydreio.com
Advertised by Ati Advertising on se.gr